Γράφει ο Βαγγέλης Φραγκισκάτος

Ανακάλυψα πρόσφατα ένα εξαιρετικό blog-portal για άνδρες, το artofmanliness.com.
Μεταξύ άλλων βρήκα και ένα απίθανο άρθρο με τίτλο «πώς να φροντίσετε την έγκυο σύντροφο σας!».Είναι τόσο διασκεδαστικό που σκέφτηκα να σας το μεταφέρω, σε περίληψη, όμως, αφού ήταν αρκετά αναλυτικό.

Ιδού λοιπόν!

Όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν θεμελιώδεις διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα. Μέχρι που η γυναίκα μας ανακοινώνει ότι είναι έγκυος! Τότε η όποια διαφορά παίρνει διαστάσεις χάους.
Όσο η σύντροφος μας θα περιμένει 9 μήνες, μεγαλώνοντας ένα παιδί ΜΕΣΑ της, εμείς μένουμε στην απ’ έξω, με ανοιχτό το στόμα. Κάναμε την κατάθεση μας, άρα ο ρόλος μας ολοκληρώθηκε; Όχι βέβαια, η βιολογική συνδρομή τελείωσε αλλά σίγουρα θα θέλετε να συμμετάσχετε στην όλη διαδικασία του θαύματος της εγκυμοσύνης. Πολλοί άνδρες όμως, βρίσκουν αυτή την διαδικασία κάπως τρομαχτική. Δεν ξέρουν τι ακριβώς να κάνουν και καταλήγουν να αποστασιοποιηθούν με νευρικότητα, αντί να βρουν και να ενισχύσουν την υποστήριξη, την στιγμή που η σύντροφος τους την χρειάζεται, περισσότερο από ποτέ!

Ιδού λοιπόν μία λίστα, για το πώς να γίνετε ο καλύτερος coach της!

1. Αντιδράστε σωστά στα νέα!
Όσο απροετοίμαστος και αν είστε, μην αντιδράσετε λάθος, δηλ. δεν θέλουμε κλάματα με αγωνία, ούτε έκφραση αηδίας στο πρόσωπο, ούτε και σχόλια του τύπου «μα νόμιζα ότι πρόσεχες!». Θέλουμε να δώσουμε στην μέλλουσα μαμά μια αίσθηση ασφάλειας και σιγουριάς, μένοντας δίπλα της τους επόμενους 9 μήνες.

2. Διαβάστε για την εγκυμοσύνη!
Όσο πιο πολλά ξέρετε για το τι θα περάσει, τόσο καλύτερα θα σταθείτε δίπλα της.

3. Συνοδεύστε την στον γιατρό!
Αυτό για τρεις λόγους, δείχνετε έμπρακτο ενδιαφέρον, μαθαίνετε τι και πώς θα αντιμετωπίσει και κυρίως γιατί, όταν θα κάνετε τον πρώτο υπέρηχο και δείτε αυτή την μικρή μουτζούρα και ακούσετε τον χτύπο της μικρής καρδούλας του θα νιώσετε και σεις τον ομφάλιο λώρο με το μικρό σας!

4. Μειώστε το στρες της!
Αναλάβετε περισσότερα μέσα στο σπίτι, βοηθώντας την να ξεκουραστεί, τον καφέ σας μόνος σας, παρακαλώ!

5. Βοηθήστε την να κοιμηθεί!
Ο ύπνος θα γίνεται όλο και πιο δύσκολος, όσο το μωρό μεγαλώνει και πιέζει. Πάρτε της ένα ειδικό μαξιλάρι, κάντε της ένα απαλό μασάζ, φτιάξτε της ένα τσάι από βότανα και μην ξεχνάτε τα χάδια και τις αγκαλιές!

6. Δείξτε υπομονή…κι άλλη!
Εγκυμοσύνη σημαίνει και ξεσπάσματα, άλλες μέρες όλα είναι τέλεια κι’ άλλες άστα να πάνε. Οι ορμόνες βλέπετε τρελαίνονται! Η διάθεση της γυναίκας σας για σεξ θα πηγαίνει από το ζενίθ, στο ναδίρ και πάλι πίσω, την ίδια μέρα. ‘Αρα υπομονή, φίλε μου, υπομονή!

7. Διαχειριστείτε την συχνουρία!
Δείχνει αστείο αλλά δεν είναι, η έγκυος θέλει συχνά και συνέχεια τουαλέτα! Την επόμενη λοιπόν φορά που μπείτε στο αυτοκίνητο και σε 10 λεπτά ζητάει βενζινάδικο, μην το σχολιάζετε, ούτε ειρωνικά ,ούτε θυμωμένα, βρείτε το!

8. Λειτουργήστε σαν να είστε εσείς έγκυος!
Όχι βάζοντας ένα μαξιλάρι κάτω από την μπλούζα, ούτε ζητώντας παγωτό στις 3 τα χαράματα, απλά ακολουθείστε την σε όλες τις αλλαγές συνήθειας που θα έχει. Την βοηθάτε ψυχολογικά αλλά και πρακτικά, αφού αν ο γιατρός είπε λιγότερους καφέδες η αλκοόλ, η κόψιμο του καπνίσματος, βοηθάει να τα κάνετε μαζί. Ασκηθείτε πχ μαζί, με έναν ωραίο καθημερινό περίπατο, θα κάνει καλό και στην δική σας κοιλιά!

9. Να της λέτε καθημερινά ότι είναι γοητευτική και την αγαπάτε!
Όσο το σώμα της αλλά και η διάθεση αλλάζουν, τόσο πιο πολύ το χρειάζεται. Δείξτε αφοσίωση κάθε μέρα!

10. Δείξτε ανοχή σε κλάματα και φοβίες!
Η σύντροφος σας θα αναρωτιέται για τα πάντα, αν όλα θα πάνε καλά, πως θα είναι η γέννα, αν θα χρειαστεί καισαρική η αν θα γίνει καλή μητέρα. Άρα θα της έρθει να κλαίει ακατάσχετα και σπαραχτικά στην μέση της νύχτας! Αφήστε την να το κάνει και υποστηρίξτε την, διαβάστε στο ίντερνετ για να μάθετε και να την καθησυχάσετε, η απλά κρατήστε την αγκαλιά!

Αυτές είναι δέκα από τις καλύτερες συμβουλές που υπάρχουν εκεί έξω για να περάσετε όμορφα τους επόμενους εννέα μήνες, περιμένοντας να γίνετε μπαμπάς.

Share

You Might Also Like